Ensenyaments
 
ESO Batxillerat CC FF Grau Mitjà CAS CC FF Grau Superior
 
Inici > CC FF Grau Mitjà > Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques > El curs
 
MECATRÒNICA AVANÇADA, UN PROJECTE D’INNOVACIÓ I TRANSFERENCIA DE CONEIXAMENT A LA FP.Dimecres, 15 de Febrer del 2012

Actualment l’industria busca la manera de minimitzar costos de producció i oferir un servei de qualitat, és per això que la tendència és automatitzar les seves línies de producció.

Aquestes línies de producció combinen  parts mecàniques i elèctriques plenament integrades en sistemes de control informàtic i electrònics. Aquesta combinació és el que anomenem mecatrònica i per aquest motiu les empreses cerquen professionals amb amplis coneixements  tècnics que els capacitin per fer tasques de manteniment, programació, disseny i planificació de treball en aquestes línies automatitzades.

A final del curs passat l’Institut la Garrotxa va rebre una oferta de l’empresa FESTO per participar, juntament amb nou centres de formació professional  de l’estat espanyol ,  en un projecte d’innovació i transferència de coneixement a la FP subvencionat pel ministeri d’educació.

El projecte en qüestió, anomenat “MECATRONICA AVANZADA”, té la finalitat de desenvolupar  documentació  didàctica, d'acord als nous conceptes educatius (Kolb,), i  adaptar-la a les  característiques  del nou cicle LOE:  Tècnic Superior en  Automatització i Robòtica Industrial . A més es pretén que aquesta documentació  sigui modular adaptant-se   als centres de formació continua com pugui ser el CENTRE INTEGRAL  que és el  pont de relació i transferència  de coneixement  amb les PYMES .

Així doncs, el departament d’electricitat de l’Institut La Garrotxa  va acceptar participar en aquest projecte i el mes de novembre el Ministeri d’Educació va acceptar la proposta.

A final del mes gener l’empresa FESTO va convocar a tots els components del projecte per formalitzar el grup de treball, establir estratègies i coneixement amb la realització d’un curs durant una setmana.

Els instituts implicats en el projecte són: com a coordinador IES Ribera del Arga (Peralta, Navarra), i com a participants  IES Armeria Eskola (Eibar, Euskadi); IFPS Repelega (Portugalete, Euskadi);  IES Miguel Altuna (Bergara, Euskadi); CIP FP Complejo educativo de Cheste (Cheste C. Valenciana); CIFP  Simón de Colonia (Burgos ,C. Lleó); IES Jose del Campo (Ampuero , Cantabria); IES Siglo XXI (Pedrola , Aragón); CIFP La Laboral (Gijón , Astúrias) i INS La Garrotxa( Olot, Catalunya)


 
 
<<
 
Ctra. de Riudaura, 110 | 17800-OLOT | Telèfon: 972 26 22 00 | Fax: 972 26 94 10